ÉFT (Érzelmi Felszabadítás Technika)

2018.10.20

Az EFT gyengéd és mégis nagyon hatékony módszerének segítségével képesek lehetünk az energetikai egyensúlyunkat helyreállítani, aminek hatására a test öngyógyító folyamatai beindulhatnak. 

Könnyedén alkalmazható szinte bárhol, bármikor. A tapasztalat az, hogy akár percek alatt megszüntethetünk általa akut tüneteket is. A módszer egyszerű, ám mélyreható fizikai, érzelmi és lelki változásokat eredményezhet.

Az EFT technikát pszichológiai akupunktúrának is szokták nevezni, mert a hatásmechanizmus nagyon hasonló az akupunktúrához, azonban az EFT techikánál tűszúrás helyett, gyengéd kopogtatást használunk és nemcsak fizikai, de érzelmi szinten is hat.

A kezelés közben ezeket a bizonyos pontokat kopogtatjuk és közben az ásás technikájához (ld. Thetahealing) hasonló beszélgetés zajlik. Mindeközben nagyon odafigyelünk a testünk jelzéseire is. Mert egy-egy negatív érzelem testünk különböző részein is meg tud rekedni, ott kellemetlen tüneteket okozva.

"A technikát  Gary Craig, egy amerikai mérnök, fejlesztette ki a 90-es években, Roger Callaghan pszichológus "Thought Field Therapy" (Gondolati mező terápia) módszere alapján. Az EFT a "Thought Field Therapy" (Gondolati mező terápia) leegyszerűsített, mindenki által elérhető, könnyen megtanulható és minden problémára alkalmazható változata. A módszer lényege az, hogy a test bizonyos meridián pontjain gyengéd ütögetést, kopogtatást végzünk, míg lelkileg ráhangolódunk az érzelmi vagy fizikai problémára. Ennek eredményeképpen a test energiarendszerében blokkolt negatív energia felszabadul és a test öngyógyító energiái ismét szabadon áramlanak. Miután a test enegiarendszerében jelen volt blokk, rövidzárlat fel lett oldva, ennek érzelmi vagy fizikai megnyilvánulása - tehát a probléma maga is - feloldódik, megszűnik!

Az EFT technikák dokumentáltan eredményesnek bizonyultak például: - általános stressz oldására - bármilyen negatív érzelem megszüntetésére pl. harag, féltékenység, gyűlölet, agresszió - fizikai fájdalom oldására, fejfájas, hátfájás, migrén - fóbiák megszüntetésére, klausztrofóbia, póktól, kígyóktól való kóros rettegés - lámpaláz oldására - traumatikus élmények feldolgozására - látásjavításra - fogyásra, az ideális testsúly elérésére - bármilyen krónikus betegség esetében, az energiablokk feloldása segíti a test öngyógyító folyamatait - segíthet cigaretta, alkohol vagy egyéb függőség gyógyításában - nem kívánt szokások megszüntetésében stb."  

Az EFT módszere segítségünkre lehet abban, hogy elengedjük önszabotáló hitrendszereinket, visszataláljunk önmagunkhoz és elérjük szívbéli céljainkat.